Една майка моли за помощ, видя Varna24.bg. Малкият Коки от Шумен

...
Една майка моли за помощ, видя Varna24.bg. Малкият Коки от Шумен
Коментари Харесай

Една майка моли: Помогнете на моето ангелче да бъде отново весело дете!

Една майка моли за помощ, видя Varna24.bg
Малкият Коки от Шумен се нуждае от 40 000 лева за вливането на стволови кафези в Турция, което ще облекчи положението му. Коки е с диагноза аутизъм и дефицит на лактазата. Ето и повече информация за Коки от неговата майка:
"Искам да ви срещна с Коко. Той е междинния ми наследник. Малкото ми ангелче обаче е болно. Да зная,че не е незабавен слушай, не е със страшната диагноза рак, зная, че неговото заболяване е и лечимо (уверени сме в това ), само че също по този начин зная, че ние родителите му не можем да заплатим лекуването му, а с цел да е здрав се нуждае от такова. 
Липсата на пари обаче ще го върне назад там, откъдето към този момент го измъкнахме. С болно дете и без помощ от страната е мъчно да се оправим сами. А с три деца, популярност Богу двете са ми здравички.
И през днешния ден аз със сълзи на очи и свито сърце ви апелирам да помогнете на моето ангелче да бъде още веднъж щурото, радостно и съответно дете, което имахме. 
Коки е с второстепенен недостиг на лактазата, нецелиакична глутеновата нетърпимост и детски аутизъм. 
Докато беше бебе всичко си беше обикновено - гукаше, изговаряше срички,думи, стартира да прави крачки самичък. Когато стана на една година Коки просто спря с развиването си - спря да върви, не се обръщаше на името си, спря да сочи с пръст това, което искаше.... спря и зрителния контакт. 
Каквото и да му говорехме той не реагираше - все едно не е при нас. Никой и с нищо не можеше да притегли вниманието му.
От будно и любопитно дете, Коки се затвори в себе си, спря да ни вижда, седеше и си играеше единствено с етикетите на облеклата или пълзеше напред обратно без цел. Не обръщаше никакво внимание на играчки, не разбираше по кое време има някой при него и по кое време няма.Спря да извършва точни и ясни команди (ела, седни, спри и т.н ) той си беше потопен в неговия свят. 
Загубихме виталния Коко за два месеца. Още няколко месеца ни трябваха да убедим персоналния доктор, че има смяна в Калоян. На 1г и 8 месеца записахме Коки при доктор Шилианов (невролог).
Приеха ни в болница " Св. Марина " Варна и започнаха доста проучвания. Откриха нетърпимост към глутен, лактоза, яйца... откриха и живак и алуминии в оргaнизма му доста над нормата. Започнахме лечения незабавно ( логопед, психолог, барокамера, електростимулация, звуковастимулация ), диета и хранителни добавки. 
Година по късно на Коки му потвърдиха и детския аутизъм.

С доста старания,любов, пари и неизменност от наша страна, както и всекидневни - година и половина - лечения Коки към този момент има голям прогрес. Задържа вниманието си, има зрителен контакт с нас, почна да извършва команди ( седни, легни, ела, обуй се, дай прегръдка, целувка, донеси шишето, донеси обувките си и т.н.), играе с играчките по предопределение, обръща се на името си, всякога когато го повикаме, контактува с други деца. 
За страдание той към момента не е това дете което беше. Искаме да си върнем Коки!

Искаме да довършим започнатото и Коки да премине през тази борба като победител. Имаме оферта от Турция вливане на стволови кафези. Лекарите дават 90% успеваемост при деца с аутизъм с тези вливки. Цената на една вливка е 8 000 $. Терапията със стволови кафези е нов ефикасен метод и повлиява на метаболизма, имунната система и повредени кафези и тъкани. За оптималното усъвършенстване на положението на Коки сме посъветвани колкото се може по-скоро да стартира това лекуване със стволовите кафези, с цел да може мозъкът му да усвоява по елементарно всичко протичащо се към него, по- елементарно да одобри терапиите и да се научи на доста неща, които до в този момент не е усвоявал.
8 000 Щатски долар е цената за една вливка, съгласно положението и подобрението на Коки ще се реши още какъв брой вливки ще трябват. 
В проформата от Турция са включени цената на превозването ни от летището до клиниката и назад, профилирани проучвания, престой в болничното заведение, проби, лекуването - присаждане на стволови кафези, медицински отчет, документи, медикаменти, в случай че е нужни.
В момента Коки е на диета, която е доста скъпа - единствено един самун от 200 гр., който му стига за 2-3 дни е 6.50лв, добавките му на месец са към 500-600 лева, логопед 200 лева... Барокамерите са ни предписани за 1 година 120 процедури, една процедура е 35 лева, звуковата стимулация варира от 600 - 1000 лева на месец и настрана 25 лева за пътни всеки ден, тъй като терапиите се вършат във Варна, а ние живеем във Шумен. 
Моля се на Бог всеки ден да даде на Коки необикновен шанс и доста сили, с цел да преодолее очакващите го трудности. Моля и вас да му помогнете това да се случи. Защото вие сте хората,които можете да ми върнете Коки подобен,какъвто беше-здрав. Защото единствено майка би схванала тъгата и болежка на майка с болно дете.

Бъдете здрави и положителни. Всеки ден е ден на положителното и в никакъв случай не е късно да направиш положително. Дори и под формата на един ДМС.

Благодаря ви за поддръжката.
Благодаря от сърце! Поклон!

Как можете да помогнете на Коки:
DMS на 17777 с текст KOKI
PayPal - [email protected]
Дарителска банкова сметка:
IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

Можете да помогнете, като се включите и "продадете‘‘ или закупите движимост, облекла,обувки, козметика, техника.... в групата, където се организира благотворителния базар за Коки:https://www.facebook.com/groups/1874844572742436/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР